Krstaš

Stanka Savčić - Pejović je jedno od najpoznatijih imena u srpskom borilačkom sportu. U bogatoj karijeri, takmičeći se u kik boksu, Stanka je ostvarila zapažene rezultate.


Od uspeha se posebno izdvaja sedam titula državnog prvaka, titula prvaka Evrope '96 i Balkana '93, kao i srebro na šampionatu sveta u Budimpešti '94 godine. Stanka je osvojila i 2 bronzane medalje na prvenstvu Evrope '95 i na prvenstvu Sveta '97 godine.Na osnovu ostvarenih rezultata 1996. je izabrana za najboljeg sportistu SD Crvena zvezda, a 2000 je dobila i priznanje za najboljeg kikbokesera decenije.

 


Stanka je postala prva žena internacionalni sudija u Srbiji. Završila je DIF 2000 godine sa diplomskim radom napisanim na temu Kickboxa i to je prvi diplomski rad napisan na tu temu.

 

Kickbox klub " Krstaš "

Po prestanku aktivnog bavljenja kik boksom ostala je u sportu. U zgradi SD Radnički na Crvenom krstu Stanka je otvorila klub. Klub nazvan „Krstaš” je jedan od bolje opremljenih u Beogradu.Klub je poceo sa radom krajem 2006 godine.

Kao bivši sportista poseban akcenat je stavila na treninge žena i dece u kik boksu, održavajući specijalne treninge za te dve grupe, i po tome je jedinstvena u Srbiji. Na najbolji način je spojila kik boks i aerobik, ponudila nešto novo i pomogla u animiranju dece da slobodno vreme provode baveći se sportom, daleko od svih negativnih stvari koje ulica može da donese.
Postoji nekoliko grupa od kojih je najbrojnija rekreativna grupa gde pol, godiste i zanimanje nisu bitni. Svako od nas vodi na neki nacin stresan zivot i rekreativni kickbox je idealan nacin za praznjenje negativne energije

 

 

 

Ažurirano (Četvrtak, 09 Septembar 2010 22:03)